Ga naar de inhoud

Heb je het gevoel dat het altijd zo lang duurt eer je resultaat behaalt?

Heb je het gevoel dat het altijd zo lang duurt eer je resultaat behaalt?

Ik zie zo vaak ondernemers ontmoedigd worden omdat “niets werkt” of omdat het bij anderen zo veel sneller lijkt te gaan.

Let me tell you, ik ben ook niet van de snelste…

Mijn resultaten op de lagere school waren echt heel goed, maar ik studeerde ook toen wel al vrij veel (in vergelijking met sommige andere kinderen).

In het middelbaar had ik het ook lastig. Niet alleen studeerde ik naar mijn gevoel heel veel, en waren mijn resultaten maar matig, ik vond het ook lastig om vrienden te maken.

Don’t get me started on university haha, dat was letterlijk een hel voor mij.

Hetzelfde gebeurde toen ik mijn bedrijf startte. Ik ben altijd een hard werker en doorzetter geweest, maar ik merk dat veel ondernemers veel sneller groeien dan mij. Natuurlijk geldt het omgekeerde ook want je vergelijkt je vaak met mensen die het beter doen dan jou.

Waar wil ik nu eigenlijk naartoe? Iedereen heeft zijn eigen tempo maar wat mij het meeste geholpen heeft, is dat opgeven bijna nooit een optie is geweest waar ik over nadacht, ook al leek het alsof dat misschien de beste keuze was. Zeker nadat ik afstudeerde, had ik het gevoel dat als dat mij gelukt was, ik alles wel kon bereiken dat ik voor ogen had.

Het belangrijkst is dus dat je niet opgeeft, en vergelijk jezelf al zeker niet met andere ondernemers. Iedereen start op een ander punt bv. 1 van de dingen die mijn groei enorm heeft tegengehouden was onzekerheid. Ondernemers die met 100% zelfzekerheid starten, zijn dus al op een heel ander punt gestart dan mij, en dat is ok. Alles op zijn tijd.

Keep going. You got this! ❤️

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *